Recomandare site de cumparaturi

Sunt mastile chirurgicale eficiente pentru Gripa coronavirus?

Recomandari masti medicale chirurgicale

Noul virus gripal Coronavirus sau Covid-19 este foarte aproape să fie declarat activ și în România, o discutăm despre eficienta mastilor medicale sau chirurgicale antigripa pentru noua tulpina de gripă apărută în China, care se extinde cu rapiditate.

Organizația mondială de sănătate se pare că vor lua cât de curând decizia de a declara gripa coronavirus ca pandemie.

Între timp, în Italia situația a scăpat aproape total de sub control în orașele afectate. Prin analogie, dacă un sistem sanitar precum al Italiei nu reușește să țină situația sub control, nici nu vreau să mă gândesc la sistemul nostru românesc de sănătate.

eficienta mastilor medicale antigripa coronavirus

Care este eficienta mastilor medicale antigripa?

Eficienta mastilor medicale depinde foarte mult și de felul cum sunt folosite mastile chirurgicale antigripa. Nu există un răspuns obiectiv. Sunt mulți factori care pot schimba eficiența mastilor medicinale pentru CoronaVirus.

Cum să porți corect mastile chirurgicale sau medicale antigripă?

Țineți cont că măștile chirurgicale care vin la set (50 de măști în set) sunt dispensabile și de unică folosință. Ele trebuiesc aruncate cam după circa 2-3 ore de purtat continuu. Totodată, trebuie să o înlocuiești atunci când se umezește din cauza respirației.

Mereu, pe cutia în care sunt mastile antigripa chirurgicale se specifică procedurile corecte de a pune și a scoate masca.

Dacă totuși pe ambalajul mastilor medicale nu sunt specificate metodele, iată câțiva pași generali:

Cum să pui corect masca medicală

 • Spală-te pe mâini cu săpun și apă, sau cu gel dezinfectant înainte de a atinge masca.
 • Înlătură masca medicinală chirurgicală din pachet și asigură-te că nu este găurită accidental sau ruptă.
 • Verificați care este partea de sus și cea de jos. Partea cu sârmă este partea de sus, se mulează pe conturul nasului.
 • Vedeți care este parte frontală exterioară și cea interioară. Partea colorată, în majoritatea cazurilor, este cea exterioară, trebuie să stea cu fața spre exteriorul măștii, iar partea albă a măștii stă cu orientarea spre gura/nasul utilizatorului.
 • Mulează conturul măștii în jurul nasului după ce ai poziționat-o pe față.
 • Trage masca sub bărbie-spre gât, pentru a nu lăsa zona de sub gură descoperită.
Uite câteva instrucțiuni utile pentru anumite tipuri de măști:
 • Măști chirurgicale cu elastic în jurul urechilor:  sunt fixate cu ajutorul unui elastic în spatele urechilor. Câte un elastic pentru fiecare ureche.
 • Măști medicale cu nod: se fixează făcând un nod la spatele capului, de regulă sunt întâlnite la medicii chirurgi.
 • Măști medicinale cu benzi de fixare: au niste benzi elastice care fixează/ermetizează foarte bine fața și nasul și se fixează în jurul capului și se mulează foarte bine pe întregul contur al feței.

Uite un articol cu recomandări pentru a cumpăra cele mai bune masti: Cele mai bune masti anti gripa

Cum să îndepărtezi masca medicală chirurgicală

 1. Din nou, spălați-vă pe mâini cu săpun sau cu gel dezinfectant înainte de a atinge masca. Evită să atingi cu mâinile partea exterioară/frontală a măștii chirurgicale medicinale. Partea exterioară poate fi contaminată cu germeni gripali coronavirus. Atinge doar benzile de fixare/elasticele etc.
 2. Pentru măștile medicale anti gripa cu elastice în jurul urechilor: ține de ambele elastice și trage ușor simultan de ele cu grijă și scoate masca de pe față .
 3. Pentru măștile chirurgicale cu șnur înnodat: deznoadă primul șnur de deasupra și lasă masca să iasă ușor în timp ce este deznodat și al doilea șnur.
 4. Pentru cele cu benzi: măștile trebuie scoase de jos în sus,trage de banda de sus până ce este trasă pe deasupra capului.
 5. Aruncă masca în gunoi. Spală-te din nou pe mâini și pe față.

Recomandare cele mai bune masti medicale antigripa coronavirus


#1 Cele mai bune masti chirurgicale antigripa 

recomandare masca medicala antrigripa

 

Una dintre cele mai bune alegeri pentru masca antigripa chirurgicala impotriva coronavirus. Majoritatea măștilor folosite de astmatici vor fi bune pentru protecția împotriva particulelor contaminate cu virusurile gripale sezoniere, inclusiv virusul Coronavirus.

Vezi prețul actual

Nu sunt cele mai ieftine opțiuni, un set de măști = 50 la număr, costă destul de ieftin încât să-ți ajungă pentru o bună perioadă de timp.

Acest model am cumpărat si eu, 3 seturi, dar am avut norocul să le cumpăr de acum 2 luni, când prețul lor a fost de 69 RON. Acum văd că au prețul de 10 ori mai mare.

Dar, uite și o alternativele, în caz că nu mai sunt pe stoc: CLICK AICI

Păreri PRO:
 • protecție 99% împotriva gripei de orice fel
 • poți respira destul de bine prin această mască
 • acoperă foarte bine nasul și gura
 • filtre de calitate superioară, made in U.S.A
Păreri CONTRA:
 • nimic

#2 Masti antrigripa medicale ieftine

recomandare masca medicala antrigripa

Uite și ceva model de măști – ieftine dacă pot spune așa, prețul lor a fost de 29 de lei înainte de criza coronavirus, acum văd că au prețul de 200 de lei aproape. Toate magazinele online au scumpit prețurile măștilor antigripa chirurgicale sau medicale.

Ermetizează destul de bine conturul feței. Au eficienta destul de bună, iar dacă sunt purtate corect, o să fiți protejați foarte bine.

Țineți cont că măștile medicinale chirurgicale anti gripă sunt metode de prevenții, nu sunt antidoturi. Deci riscul să nu aibă deloc eficiență este destul de mare. Un singur pas greșit în purtarea lor, vor compromite 100% eficiența mastilor medicale.

Poate nu sunt cele mai bune masti antigripă, dar eu unul prefer să fie și acestea decât nimic.

 

PcMod

Website dedicat pentru colectarea și afișarea statisticilor datelor analitice pentru pandemia de Coronavirus din România. Veți găsi sfaturi utile și recomandări pentru prevenția infecției cu Covid-10.
Back to top button